Първоначално публикувано от m__to
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
1,9 jtd пуши черно
Collapse
X
-
156 SW sigpic 1,9 JTD
Comment
-
Аз нямах предвид метална кръпка (макар,че това е бърз,евтин и грозен начин за ремонт), цял метален турбо път е по-надежден и много по-пригледен.
УспехAlfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Comment
-
Първоначално публикувано от m__to Покажи съобщениеЕми питам де да знам
Ето ти още едно предложение!sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от m__to Покажи съобщениеНе е ли идеята да е гъвкаво там?
Comment
-
Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщениеТочно такава е идеята.Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеЗащото кулера е хванат статично за колата, а двигателя се движи постоянно върху тампоните сиsigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеИ викате с тръба е грешно?
Sent from my Nexus 4 using Tapatalksigpic
Alfa 156 SW 2.4 JTD 140 hp
Comment
-
Не е грешно, но трябва да има и достатъчно дълъг маркуч в двата края да поема вибрациите и движението на мотора. И въпреки това връзката ще е винаги по- твърда, което може да повреди кулера. Най- добрия вариант би бил с две тръби с маркуч между тях и два маркуча в крищата. А най- лесния както на снимката- парче тръба на пробива.Last edited by lordliness; d.m.y г., 11:09.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Здравейте колеги,
ще се включа и аз в тази тема защото имам подобен проблем. Разликата е, че при мен има загуба на мощ. След като прочетох темата проверих тръбата и не се виждат пукнатини/цепки. Но забелязах, че има капки масло в края на тръбата, в близост до двигателя, и съответно под нея.
Ето и снимчица. Каква може е причината според вас?Alfa Romeo 147 - 1.9 JTD
Comment
-
То на тези места трудно да нямаш капки,смени скобата на снимката с по-здрава или сложи още една.
Но преди да го направиш вадиш маркуча почистваш много добре с обезмаслител и дросела и маркуча
А това,че губиш мощност или тяга го обясни по-точно кога и как.
Така,ще те вкараме в голям филм,без подробности лошо за джоба ти?Last edited by barash; d.m.y г., 11:03.156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon
Comment
-
Първоначално публикувано от RealDrago Покажи съобщениеЗдравейте колеги,
ще се включа и аз в тази тема защото имам подобен проблем. Разликата е, че при мен има загуба на мощ. След като прочетох темата проверих тръбата и не се виждат пукнатини/цепки. Но забелязах, че има капки масло в края на тръбата, в близост до двигателя, и съответно под нея.
Ето и снимчица. Каква може е причината според вас?sigpic
Alfa 156 SW 2.4 JTD 140 hp
Comment
-
Благодаря за отговорите колеги!
Загубата на мощ нямаше определена логика, случваше се по всяко време и на всички обороти. От време на време сякаш "поемаше въздух" на по-високи обороти и изстрелваше, но за кратко и после пак сякаш се "задавяше" и губеше мощ.
А няколко дни преди да се случи бях при Румен и при направената диагностика дебитомера беше добре.
Вчера бях в сервиза на Румен, сега всико в Ок. Оказа се, че проблема е бил от ЕГР-а, който не беше затапен. Вече е, и колата лети!
P.S. Не мога да разбера как може да е толкова бърз, отидох при него с толкова много "задачи", включително пълно обслужване и гресиране на окачванетои след няколко часа беше готов а пред мен имаше 2 автомобила! Но това ще го разкажа тук Благодарности към работата на РуменAlfa Romeo 147 - 1.9 JTD
Comment
Comment